1790 абитуриенти завършват средното си образование в Бургас тази година. Снимки Личен архив

1790 абитуриенти завършват средното си образование в Бургас тази година. Снимки Личен архив

Бургас изпраща поредния звезден випуск абитуриенти. 1790 зрелостници завършват средното си образование в морския град. 22 средни, професионални и профилирани учебни заведения изпращат своите дванадесетокласници. "Випуск'2023" ще остане незабравим за всички, но по-специално за децата на популярни бургазлии.

Тази година абитуриентка изпраща управителят на културен център "Морско казино" Людмила Кутиева. Тя и съпругът й Росен не пропуснаха тържественото изпращане на своята дъщеря Велислава, което събра завършващите, ученици и преподаватели от Профилирана гимназия за романски езици "Г. С. Раковски" и много родители. В продължение на пет години Велислава учеше френски език. Тя все още не е избрала в кое висше учебно заведение ще продължи образованието си. Решила е първо да наблегне на матурите и след това да отправи поглед към университета.

В същия клас с Велислава е и Гери Петрова. Дъщерята на Ваня Петрова - бивш шеф на общинско предприятие "Морски знаци", също прекрачва прага на живота. Ваня и съпругът й Диан Петров бяха на изпращането в гимназията. Гери вече е решила, че след като издържи успешно матурите си ще кандидатства архитектура.

В същия випуск, но в паралелката с испански език е и Полина Цакова - внучка на фоторепортера Лина Главинова. Чаровната Полина с усмивка позира пред обектива на баба си, която е запечатала най-важните моменти от нейния живот.  Полина е избрала да продължи образованието си по специалността "Криминалистика" във Висшето училище по национална сигурност и икономика в Пловдив.

Сред завършващите е и дъщерята на кореспондента на btv Лора Стаматис - Стефани. Тя учи специалност "Класически балет" в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", но въпреки че от тригодишна е с туфли и пачки, няма да продължи да учи в сферата на изкуството. Стефани няма да тръгне и по стъпките на своята майка, нито на своя баща - Веселин Славов (дългогодишен оператор в телевизия), нито на своята баба - журналистката Румяна Емануилиду. Тя е решила да продължи образованието си със специалност "Туризъм" в Нов български университет.

Галерия