Илия Луков ще пее в концерт, организиран от Община Бургас

Илия Луков ще пее в концерт, организиран от Община Бургас

Бургас ще отбележи 112 години от обявяване на Независимостта на Княжество България с празничен концерт на Илия Луков. Тържествата по случай националния празник ще започнат в 10:30 часа на площад "Атанас Сиреков" с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас. След това ще бъде извършен молебен за благоденствието на Независима България.

От 11:00 часа пред Военен клуб ще започне ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на 24-ти черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на Българската независимост.

А от 11:30 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде дадено началото на "С песните през вековете" - празничен концерт с участието на Илия Луков.

От 11:30 часа на същия площад Регионалният исторически музей в Бургас ще представи "Оръжия на българската армия от периода на обявяване на Независимостта на България.

От 18:00 часа в парка на комплекс "Славейков" ще започне празничния концерт "112 години независима България" с участието на Александра Димитрова, Лазар Налбантов, оркестър "Жарава", хор "Самодивски огън" при НЧ "Пенчо Славейков 1983" с ръководител Стойко Василев, танцов състав "Младост" с ръководител Маргарита Колева.