Станислав Райчев ще бъде сред участниците във фестивала

Станислав Райчев ще бъде сред участниците във фестивала

В продължение на пет дни от 7-ми до 11-ти август Бургас ще бъде в плен на Street food & Art Festival - "Кино и храна". Първото му издание ще се проведе на територията на пристанището.

В рамките на няколко дни, фестивалът ще обедини няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър - в напълно автентична градска среда.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна пристигат в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, а това изобщо не е за изпускане!

Кулинарни блогъри и професионални готвачи ще покажат умения на живо пред феновете си. Сред тях има популярни лица, участници и победител в "MasteChef" - като Станислав Райчев, Карина Попова, Махмуд Албрияни, Кристиана Лазарова. Блогърите Станка Стоянова и Десислава Кирова също ще споделят вкусен опит с публиката.

Кулинарни демонстрации ще разкрият тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня.

Всяка фестивална вечер ще завършва с лятно кино и DJ партита. Музикалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела).

А в последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите европейски награди за България. На състезанието ще бъде избран готвача, който ще представи България на финала на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември.

Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант.

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за "SPICE Music Festival".

Галерия