Славчо (вляво) и Наско от Б.Т.Р. ще свирят в последната вечер на феста. Снимки Черноморие-бг

Славчо (вляво) и Наско от Б.Т.Р. ще свирят в последната вечер на феста. Снимки Черноморие-бг

"Burgas Rock & MORE" очаква 20 000 меломани край морския бряг през август. Първото издание на феста ще се проведе в периода 28-30-ти август на плажа на Атанасовска коса (след Евиния плаж посока квартал "Сарафово" б.а.). За тези дати е планиран и тематичния уикенд на Община Бургас, който ще бъде под мотото на рока.

На специално монтирана сцена всяка вечер ще се качат музиканти и групи, които ще свирят от поп през джаз до рок музика. Всеки един от трите музикални вечери ще е тематичен. Началото ще бъде в 16.00 часа от подгряваща банда или изпълнител, а кулминацията ще хедлайнерът на съответната вечер. 28-ми август е запазен за поп музиката, а на финала ще пеят Миро и Белослава. На 29-ти август районът на Атанасовска коса ще бъде озвучен от джаз музика, като последни на сцената ще се качат Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени, а последната вечер - 30-ти август, е запазена за рок музиката. На закриването ще свирят и Б.Т.Р.

В първото издание на феста ще участват и бургаските музиканти от Г.Р.А.С. и Кристина Дончева.

"Радваме се на този фестивал и възможността да свирим на него. Надявам се, че ще излезем от тази криза по-подготвени и по-дисциплинирани", каза на специален брифинг Наско Пеев от Б.Т.Р.  Той заедно с китариста на групата Славчо Николов промотираха "Burgas Rock & MORE". Фестивалът се организира от "Rock & Events" с подкрепата на Община Бургас.

Билети се продават в мрежата на Ивентим и Грабо. Цената на еднодневния е 20 лева, а на тридневният - 50 лева.

Организаторите обещават, че място за всички меломани ще има, така че да бъдат спазени противоепидемичните мерки.

Галерия