Първият тираж от 20 000 копия беше разграбен за броени дни. Снимка Архив

Първият тираж от 20 000 копия беше разграбен за броени дни. Снимка Архив

Феновете на Христо Стоичков вече тръпнат в очакване от гостуването на Камата в морския град. Той идва на 16-ти декември, неделя, за да представи автобиографичната си книга - "Христо Стоичков: Историята". Премиерата започва в 18.00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец". Със себе си Стоичков трофея, който го маркира като най-добър футболист на 1994 г. - Златната топка. Оригиналната статуетка ще придружава Стоичков в петте града, в които той ще се срещне с България, на по автобиография с автограф.

"Христо Стоичков: Историята" Камата написва в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков, а издател е "Софтпрес". Първият тираж за изчерпва за три дни, а новите отпечатани 20 000 копия са допълнени със снимков материал от премиерата на творбата. На срещите с публиката в страната ще има налични бройки от второто разширено издание.

Книгата съдържа цял един живот, на един велик българин и се чете леко, приятно и бързо. Забавните моменти и оригиналния език и хумор на Камата са ярки и изобилстват. Христо Стоичков е имал своите трудности, но със специфичния си светоглед представя и тях не като непреодолими планински върхове, а като поредните предизвикателства, които са го амбицирали – и са част от това, което е днес. Изобщо не е нужно да сте футболен фен, за да ви допадне "Историята". Тя не е безкрайна поредица стадиони, статистики и сухи факти, а емоция, път и развитие, от кварталните прашни улици, до 100-хилядната публика на "Камп ноу", многобройни 8-ци, капитански ленти, победи не само във футбола - но и в белота, до "Господ е българин!" – и отвъд.