Мария Лалева ще има своята морска премиера на 14-ти април

Мария Лалева ще има своята морска премиера на 14-ти април

Бургас е в очакване на срещата с писателката Мария Лалева и нейния роман "Пасиансът на архангелите". Премиерата е на 14-ти април от 18.00 часа в зала "Ахело" на гранд хотел и СПА "Приморец".

Мария Лалева е звезда на българския литературен небосклон. Стихосбирките ѝ "Личен архив" (2013) и "Не съм ви ближна" (2016) имат няколко издания през годините. Най-голямо признание и популярност ѝ носи първият ѝ роман "Живот в скалите", който за само 3 месеца се превръща в бестселър на годината. До днес е издаден в над 120 000 екземпляра и е най-продавана книга на десетилетието според класацията на голяма верига книжарници.

Вторият роман на Мария "Пасиансът на архангелите" върви по стъпките на "Живот в скалите" и присъства в класациите за най-продавани четива. Разказва вълнуващата история на семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. Ето какво споделят за книгата някои от първите ѝ читатели:

"Пасиансът на Архангелите" е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман "Живот в скалите" Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат.  Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието", Георги Тошев.

"Безчисленото небесно множество от ангели  се е спускало над ръката на Мария. Тъкмо безплътните им същества придават такава поразяваща сила на тази книга – иначе тя би била повече човешка. А сега не е. A там, където са ангелите, там е доброто. Прочетеното в този роман е като избавление", Мира Добрева.

"Книга за светлината, която носим, а я търсим другаде! Книга за силата, с която сме родени, а се учим да загубим, за да я градим наново! За Любовта, за която трябва да се събудиш! Книга за човекознанието, в което човек опознава Бог, опознавайки себе си!", Силвия Лулчева.

"Мария Лалева извиси своите Скали до звездите. И те стигнаха там, където Земята и Небето се докосват. Голям е Богът в Мария. Затова тя изкачва своите върхове мъдро, с търпение и с Любов. Тази книга не идва при вас. Вие сами отивате при нея...", Даниела Кузманова.

Бургаската премиера на "Пасиансът на архангелите" на Мария Лалева е на 14-ти април. Входът е свободен. Събитието е част от инициативите на знаковия хотел в полза обогатяване на културната сцена в морския град.