DSC_4906

DSC_4906

"Бургас" винаги отваря врати за изкуство и поезия Това е семейство, отдадено на  изкуството и поезията. Гордея се, че съм техен съвременник, че имам възможността при нашите срещи да говорим, да спорим". С тези думи снощи меценатът Руси Куртлаков се обърна към гостите, дошли за откриване на живописната изложба на Бонева. За 4-ти път, именитата наша художничка, реди платна в частна галерия "Бургас".DSC_4851

"Бургас" винаги е отворена за изкуство и поезия", допълни Куртлаков. За откриването на изложбата Бонева бе придружена от съпруга си Любомир  и сина си Владимир Левчев. Експозицията бе открита от сина - Владо.
"Завършил съм Художествена академия. Имам честта да познавам Дора Бонева. Тя е една от най-любимите ми художнички. Бонева  е от поколението на най-добрите художници - Христо Явашев - Кристо, Енчо Пиронков". Изложбата е малка, но качествена", изповяда пред публиката нейният син - поетът Владимир Левчев.
В експозицията си художничката се представя с 26 живописни платна. Селекцията включва творби, рисувани през далечната 1960 година, та чак до май 2015 година. "Все още топли, миришат на боя, сред тях са "Рози", "Букет", сподели пред екип на Черноморие Дора Бонева. В изложбата тя представя, както портрети, така и пейзажи.DSC_4929
За първи път от откриването на галерия "Бургас" ще бъде направено литературно четене, припомниха от артсалона. На фона на изложбата - живопис синът на Бонева - Владимил Левчев ще рецетира стихове от последната му книга "Любов на площада". Стихосбирката съдържа любовни, политически и религиозни стихотворения, писани от него през последните 35 години. Да сподели изяавите на съпругата си и сина си в Бургас е и Любомир Левчев. "Поетът вече не говори. Сега съм на трето място, след Дора и Владимир", с леко чувство за хумор сподели пред екип на Черноморие живият класик на българската поезия - неповторимият Любомир Левчев.
Да  припомним на нашите читатели,  че довечера от 18.30 часа в галерия "Бургас" синът на художничката Дора Бонева - поетът Владимир Левчев ще чете от своята последна стихосбирка "Любов на площада". Пристрастените към поетичното слово могат да си купят не само нея, но и други негови книги.