Хотелът е разположен в парк Росенец, на 15 минути с автомобил от Бургас. Снимка Черноморие-бг

Хотелът е разположен в парк Росенец, на 15 минути с автомобил от Бургас. Снимка Черноморие-бг

Бургаска фирма е готова да предостави база и персонал в борбата с корона вируса. "Осъзнаваме сериозността на цялата ситуация, създадена от неконтролируемото разпространение на COVID-19. Изцяло подкрепяме сериозните превантивни мерки, които бяха наложени от страна на държавата и в частност на Община Бургас. Категорично смятаме, че създалата се ситуация в целия свят изисква пълна мобилизация на всички нива в България. Държавата предприе крути мерки и сме на мнение, че те трябва да бъдат изцяло подкрепени от всеки един гражданин, от всеки един бизнес, от всеки един българин! Сега не е моментът да задръстваме държавата със своите искания, а да бъдем неин партньор! Несъмнено в този момент е най-важно да бъде обезпечено лечението, настаняването и цялостната организация, която е необходима, за да бъдат поети всички хора, които имат симптоми на този опасен вирус. Това ще бъде ключово за преодоляването на тази критична ситуация", пише в писмото на Кристиян Киров - управител на "Ворик Груп" ЕООД изпратено до областния управител Вълчо Чолаков, до кмета на Бургас Димитър Николов, до директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

Фирмата притежава хотел "Utopia Forest", който е разположен в парк "Росенец", само на 15 минути с автомобил от Бургас. "При необходимост от страна на Община Бургас и невъзможност болничните заведения да поемат всички нуждаещи се от лечение, сме готови с ваша помощ да преструктурираме хотелския комплекс и да го пригодим за настаняване на нуждаещи се от лечение на COVID-19. В тези трудни времена е време да се обединим, както никога до сега, така че се надяваме с тази наша евентуална помощ, да повлияем на повече хора да се включат и да помогнат на държавата в тази трудна борба", пише още в писмото.

Кристиян Киров е готов да предостави за нуждите на Община Бургас и на Общинския кризисен щаб цялата база, която разполага с:
- 15 помещения с площ 22 кв/м + самостоятелен санитарен възел
- 4 помещения с площ 40 кв/м + самостоятелен санитарен възел
- 1 помещение с площ 65 кв/м + самостоятелен санитарен възел
- 6 помещения с площ 85 кв/м + самостоятелен санитарен възел
- 1 помещение за хранене (ресторант) с площ 200 кв/м

При нормално настаняване базата ни може да поеме до 80 души, но при преразпределение и кризисно настаняване тази бройка ще е по-голяма.

"Във фирмата работят над 50 души, като повече от половината са персонал в хотела. Голяма част от тези хора са заявили готовността си да бъдат доброволци при необходимост", уточни за "Черноморие" Кристиян Киров - управител на "Ворик Груп" ЕООД.