Екатерина Капрова си подарява книгата за своя юбилей. Снимки Личен архив

Екатерина Капрова си подарява книгата за своя юбилей. Снимки Личен архив

Бургаската журналистка Екатерина Капрова празнува две важни дати в живота си с литературна премиера. Авторката ще представи първата си книга "Роуз вълшебната ми кръстница" на 19-ти април от 17.30 часа в художествена галерия "Петко Задгорски". Поводите са два - 50-ия юбилей на Екатерина Капрова и 25-години в журналистиката.

"Роуз вълшебната ми кръъстница" съдържа 12 разказа в стил "Магически реализъм". Илюстрациите към книгата, която е издадена от "Либра скорп", са на сина на авторката - Никола и неговия приятел Стефан Димитров. Никола учи специалност "Анимация и специални ефекти" в университет във Великобритания. Заради ангажиментите си обаче той няма да успее да присъства на премиерата на първата книга на майка си.

Редактори на разказите са поетите Динко Динков и Ваньо Вълчев.

"Всеки си има по една вълшебна кръстница, която го пази или го съветва какво да прави. Роуз от години е част от живота ми и затова съм озаглавила книгата така", каза пред "Черноморие" Екатерина Капрова. Историите в книгата са взаимствани от живота, като не липсва и художествената измислица. Но всеки един от тях завършва по необичаен начин, така както си го представя авторката.

Галерия