Новите дати за спектаклите ще бъдат обявени допълнително. Снимка Държавна опера

Новите дати за спектаклите ще бъдат обявени допълнително. Снимка Държавна опера

Бургаската опера отложи спектаклите си до 13-ти ноември. Причината е усложнената епидемиологична обстановка в страната и с цел опазване на здравето, както на артистичния състав, така и на публиката. Всички, закупили билети, могат да ги върнат на касата на Операта. Билетите важат без презаверявяне за новите дати, които ще бъдат уточнени допълнително.

На 30-ти октомври беше планирано концертно представление на "Кармина Бурана", на 6-ти ноември "Спящата красавица", на 7-ми ноември - "Патиланци", а на 13-ти ноември "Самсон и Далила". Новите дати за представленията ще бъдат уточнени допълнително.

Бургаската Опера остана последната в страната, която работеше до днес. Сред трупата има само един случай на заразен с COVID-19 балетист отпреди две седмици. Колегите му, които са били в контакт бяха поставени под карантина на 16-ти октомври, която изтича.

До 13-ти ноември работещите в Операта ще си останат у дома и ще изпълняват служебните си ангажименти от дистанция, според спецификата на професията им.