Мюзикълът Целуни ме, Кейт ще може да се гледа отново на 10-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

Мюзикълът Целуни ме, Кейт ще може да се гледа отново на 10-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

Трупата на Държавна опера - Бургасе във ваканция до 4-ти февруари. След тази дата колективът на най-големия културен институт в морския град започва творческите си изяви за новата 2020 година. На 7-ми февруари от 11.00 часа ще се играе "Макс и Мориц", опера за деца от Александър Йосифов, либрето е на Банчо Банов. Диригент - постановчик - Цанислав Петков. Режисьор на операта е Александър Текелиев. Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите са на Анна-Мария Токаджиева. Танци - Галина Калчева, помощник - режисьори - Лина Пеева и Петър Тихолов.

Само четири дни по-късно, на 11-ти февруари, от 19:00 часа в зала Опера може да се види "Палячи" - опера в две  действия, от Руджеро Леонкавало.

На 17-ти февруари от 13:30 часа в зала Опера ще се играе "Четиримата близнаци", музикална комедия за малки и големи от Георги Костов. Либретото е на Панчо Панчев. Същият ден, но от 19:00 часа, в Зала Опера е представлението на "Дон Жуан", опера в две действия, от Волфганд Амадеус Моцарт.

На 25-ти февруари от 14:00 часа отново в зала Опера е представлението на "Макс и Мориц".

На 27-ми февруари от 19:00 часа в зала Опера - "Танцова гала" с участието на солистите и ансамбъла на Държавна опера – Бургас. В програмата шедьоври от световната балетна класика.