Договорът за сътрудничество бе подписан в залата на Областна управа. Снимки Лина Главинова

Договорът за сътрудничество бе подписан в залата на Областна управа. Снимки Лина Главинова

Председателите на бургаската Търговско индустриална камара и на Търговско промишлена палата - Къркларели, Турция подписа ново споразумение за сътрудничество. Подписи под документа сложиха Жорж Дерелиев и новоизбрания председател на ТПП - Сонер Ълък в присъствието на генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, на зам.-областния управител на област Бургас Владимир Крумов, представители на бизнеса от двете страни.

Бургаската ТИК работи добре с партньорите си от Къркларели. Новото споразумение ще им даде възможност за продължат съвместните си проекти и партньорство.

Новоизбрания председател на ТПП - Къркларели Сонер Ълък е избран на поста преди пет месеца. Той търгува от седем години с България. Преди това е изкупувал стоки, произведени у нас, а сега внася турски стоки в страната ни. "Нашата икономика е в криза и трябва да се направи повече в сферата на търговията. Българският лев в момента е по-скъп от турската лира и сега използвам случая да поканя български фирми да инвестират у нас", каза Сонер Ълък.

Турската делегация имаше и официална среща със зам.-кмета по бюджет и финанси в община Бургас Красимир Стойчев, както и с председателя на Индустриален логистичен парк - Бургас - Стамен Стамов.

Галерия