IMG_0564

IMG_0564

Бургаски фурор на конкурс за танци блестящо и спечелиха 13 първи, 2 втори, 1 трета и 8 специални награди.

В конкурса взеха участие над 600 деца и младежи от 35 колектива от 7 държави - Гърция, Румъния, Македония, Италия и други. Организатор на конкурса е читалище "Заря" и Милена Налбантова – ръководител и хореограф на балет "Рона" - Хасково.

Авторитетното жури на конкурса включваше международни специалисти в областта на модерния и хип хоп танц: Давид Русо – хореограф, танцьор и преподавател в Германия, Лил Фил – хип хоп хореограф и танцьор, популярен с участията си в клипове на звезди като Usher, Justin Timberlake, J Z и други.

Наградените изпълнения можете да видите в два концерта на "Бляк стайл Дюн". Ежегодният концерт "Танц мания" ще се проведе не 23-ти юни от 19.30 ч. в залата на НХК. В него ще вземат участие над 100 танцьори на школата. Концертът ще бъде прощален за част от най-добрите танцьори на "Бляк стайл Дюн". Световната брейк шампионка Queen Mary заминава за Франция, където ще продължи образованието си. Част от танцьорите на най-добрата ни хип хоп група - "Форсайт Крю" също продължават своето висше образование извън Бургас. През 2015 г. Queen Mary спечели престижна титла. Тя ще представи страната ни в европейската битка на най-добрите брейк танцьори в Баку, през септември тази година. Треньор на Мари е Христо Андонов – Черния.

На 30-ти юни от 19.30 ч. в НХК ще бъдат представени всички изпълнения от репертоара на балет "Дюн" в стил съвременен танц. Спектакълът ще бъде представен благотворително с цел набиране на средства за професионален танцов спектакъл. Той се нарича "Технология на емоционалното джудо" и ще бъде представен през септември в Бургас от хореографа Петя Стойкова.