Алкохолът е открит в частен дом в Сливен

Алкохолът е открит в частен дом в Сливен

Бургаски митничари, представящи се за клиенти, откриха 1 010 литра нелегален етилов алкохол в частен имот в Сливен, съобщиха в пресцентъра на "Митница Бургас". Алкохолът е съхраняван в туби и бидони. Митничарите посетили дома на 19-и януари, след събрана и анализирана оперативна информация за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Пристигайки на място, служителите са се представили за клиенти и собственикът на имота им е предложил наливна ракия по 8 лева за литър. 
При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в пластмасови туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характеристики по цвят и мирис на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%. 
За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). 
Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.