Бяха раздадени медали в трите възрастови групи. Снимки Бургас без цензура

Бяха раздадени медали в трите възрастови групи. Снимки Бургас без цензура

Бургаски отбори спечелиха медали в първото издание на турнира за купа "Велиян Парушев", който беше организиран през уикенда от ФК "Нефтохимик" с подкрепата Областния съвет на БФС Бургас. Турнирът се проведе в спортен център "Изгрев". В него се включиха близо 200 деца от 16 детски отбора от най-големите футболни школи в региона. Малките футболисти показаха много спортни умения, спортсменство, уважение и висок дух и превърнаха събитието в истински празник на спорта.

Шампион в турнира за родени през 2015 година стана отборът на "Звезденбург", следван от "Бургас спорт" и "Нефтохимик". При родените през 2016 година шампиони са "Звездичка", със сребърни медали останаха "Нефтохимик", а трети завършиха "Звезденбург". Раздадените индивидуални награди за набор 2015 отидоха при Атанас Колев ("Звезденбург") за на-добър вратар, най-добър защитник Кристиян Джендов ("Нефтохимик") и най-добър нападател Златин Попов ("Бургас спорт"). С индивидуални награди при родените през 2016 си тръгнаха Калоян Желязков ("Звездичка") за най-добър вратар, най-добър защитник Борис Костадинов ("Нефтохимик") и най-добър нападател Тео Жеков ("Звезденбург").

Купите на шампионите бяха връчено от съпругата на Велиян Парушев – Марияна и дъщеря му Елиза. ФК "Нефтохимик" планира да организира турнира ежегодно, като успешното първо издание е основа за по-мащабно и значимо събитие след година.

"Уникално зареждащо е да видиш 200 деца от различни отбори на едно място. Идеята на турнира е да стане ежегоден, като тази година участващите отбори бяха от региона, за догодина сме предвидили отбори с професионални представителни тимове, а третата година, защо не и международен отбор. Благодаря на ръководителите и треньори на футболните клубове, че откликнаха на нашата покана, благодаря на родителите, че създадоха невероятна атмосфера по трибуните и благодаря най-вече на децата, които през целия ден сътвориха един истински футболен празник на града, а Бургас е "жаден" за такива събития.  Не на последно място бих искал да благодаря и на семейството на легендарния Велиян Парушев, които позволиха провеждането на това събитие в негова памет", каза Михаил Атанасов - изпълнителен директор ФК "Нефтохимик Бургас 1962".

Галерия