Марихуаната е намерена и иззета при претърсване в жилище в комплекс Зорница. Снимка ОД на МВР

Марихуаната е намерена и иззета при претърсване в жилище в комплекс Зорница. Снимка ОД на МВР

Бургаски полицаи иззеха над половин килограм марихуана и 14 900 лева, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Марихуаната и над 30 грама метамфетамин са намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас. Акцията е извършена около 13.00 часа на 18-ти януари в частен апартамент, разположен в бл. 17 в бургаския комплекс "Зорница". Жилището е обитавано от 43-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия.

При извършен личен обиск на мъжа са намерени и иззети четири полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревна маса - марихуана, а в стая в жилището са открити още наркотици - над 0.500 грама марихуана и метамфетамин с тегло над 30 грама. Намерени и иззети са две електронни везни, както и сумата от 14 900 лева.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, обиски, разпознаване, разпити пред съдия и др. Назначени са ДНК, физико-химична и дактилоскопна експертизи.

С прокурорско постановление 43-годишния бургазлия е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК, като предстои да бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои и изготвяне на искане до Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".