Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави състезателите. Снимка Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави състезателите. Снимка Община Бургас

Бургаската танцова двойка Деян Влайков и Емили Влайкова ще представят страната ни на Европейското първенство на 14-ти октомври в Кишинев, Молдова и на Световното първенство в Тимишоара, Румъния на 23-ти ноември във възрастовата група младежи - стандартни танци. Деян и Емили са състезатели на клуб "Нефтохимик - 78" - Бургас. Двамата са четирикратни шампиони на България по стандартни танци. На провелото се на 30 юни Държавно първенство те отново станаха шампиони на България за 2019 година при младежи - стандарт.

От 2014 г. до сега Деян и Емили печелят купа "България" и са първи в националната ранг листа. Имат над 20 финала и призови места на силни международни състезания. От две години са в топ 50 на Световната ранг листа на WDSF/Световната федерация по спортни танци/от близо 2000 двойки от цял свят. До сега са представяли достойно България на едно Европейско и две Световни първенства.

Друга състезателна двойка на "Нефтохимик - 78" - Стефан Тодоров и Симона Стаматова, също се подготвя за участие на Световното първенство в Истанбул на 23-ти ноември. Стефан и Симона са многократни призьори на национални турнири. Финалисти са на държавните първенства като състезатели до 9 и до 11 години, близо са до стълбичката като юноши младша възраст - 4 то място. Миналата година се класираха на пето място при юношите старша възраст. Дългогодишното партньорство, системния труд в залата и търпението тази година се увенчават със златни медали, шампионска титла при юношите старша възраст в латиноамериканските танци.

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските танцьори за постигнатите резултати и им пожела успех на международната сцена.