Учениците дефилираха с облекла, които сами бяха изработили. Снимки ОУ Найден Геров

Учениците дефилираха с облекла, които сами бяха изработили. Снимки ОУ Найден Геров

Ученици от бургаското ОУ "Найден Геров" отбелязаха днешния Ден на Земята с модно ревю. Те сами бяха изработили тоалетите си от материали, които бавно се разграждат в почвата. С това искаха да покажат, колко дълъг може да бъде техния живот и как трябва внимателно да бъдат използвани. 

Учениците от IV "г" клас проведоха открит урок на тема: "Разнообразието в живата природа". Те наблюдаваха растения и животни в тяхната естествена среда, проследиха хранителните взаимоотношения между отделните организми и потърсиха следи от човешката дейност, повлияла на даденото съобщество.

В училището бе подредена и изложба на творби и рисунки, които отново бяха посветени на Деня на Земята. Родителите на децата също се включиха в направата на арт произведенията. Сред отличените родители бе Тодорка Тодорова - майка на ученик от III "а" клас. Старанието на децата да се включат активно в събитията, свързани с опазването на околната среда, бе възнаградено с грамоти, които им връчи Лазар Налбантов - директор на ОУ "Найден Геров".

Галерия