Състезанието е част от проек на университета

Състезанието е част от проек на университета

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" провокира ученици и студенти с виртуално състезание по програмиране "Моят чатбот". То е насочено към учащи с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти, които искат да представят своя разработка на чатбот. Най-атрактивните и функционални 10 от тях ще бъдат представени и наградени от жури в Нощта на учените - на 27-ми ноември.

Чатбот-ът е програма, която отговаря на запитвания на потребители, симулирайки разговор с истински човек. Този диалог се осъществява чрез текст, аудио или други визуални елементи като изображения и емотикони. В момента Чатбот- овете са един от най-ефикасните и широко използвани начини за комуникация с потребителите в най-големите платформи за общуване като Facebook, Viber, Skype и други.

Чатбот-овете могат да бъдат базирани на системи с изкуствен интелект. Целта е чатбот-ът "интуитивно" да разбира въпросите на потребителите и "интелигентно" да им отговаря.

Състезанието е част от дейностите по проект "Hощ на учените", финансиран от Европейския съюз по програма дейности "Мария Склодовска - Кюри".

Крайният срок за изпращане на заданията е 25-ти ноември 2020.