Бургаските плувци се представиха достойно на първенството. Снимки Община Бургас

Бургаските плувци се представиха достойно на първенството. Снимки Община Бургас

Бургаските плувци спечелиха 22 медала и 2 купи в отборното класиране от Държавното лично отборно първенство за мъже, жени, юноши и девойки старша и младша възраст, което се проведе на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК" в морския град. На фона на голямата конкуренция на над 700 плувци от 61 клуба, солидно беше представянето и на бургаските отбори.

Равносметката на "Бриз" е впечатляваща. Клубът е втори в комплексното класиране за юноши и девойки старша възраст и на трето място при девойките в същата възрастова група, с което заслужи двете купи за Бургас.

Отличничка за "Бриз" в индивидуалното класиране е Ева Христова. Тя е с 2 сребърни и един бронзов медал при девойките старша, бронз за жени, както и същото отличие в щафетата 4 Х 50 метра кроул за девойки, заедно със съотборничките си Дона Ведричкова, Емилия Дереговая и Дариана Монева.

Бронзов медалист за юноши старша възраст е и Георги Скумов.

ПК "Акулите" спечели 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови отличия. За клуба изпъкна юношата младша възраст Константин Колев, който завоюва злато, два пъти сребро и два пъти бронз. В същата възраст Жанет Янева е носител на два сребърни медала, а Ана Делинешева също на сребърен.

Георги Добрев е трети при старшата възраст.

ПК "Започни да плуваш" и Бургас могат да се гордеят с Божидара Рашева. 16-годишното талантливо момиче финишира първа и грабна златото на 50 метра кроул за девойки старша възраст и даде огромни надежди за още отлични постижения в кариерата си в бъдеще.

С 3 сребърни медала за "Метропол" е Драгомира Драганова. Две от отличията са за девойки старша възраст, а едното при жените.

През идния уикенд отново на "Парк Арена ОЗК" ще се проведе и шампионатът за деца, родени 2011 - 2012 година.

Галерия