Първата среща е домакинска и ще се играе тази вечер в зала Бойчо Брънзов. Снимка Община Бургас

Първата среща е домакинска и ще се играе тази вечер в зала Бойчо Брънзов. Снимка Община Бургас

Четири мача в рамките на 10 дни ще изиграе баскетболният отбор на "Черноморец". Срещите са от редовния сезон в Националната лига. Сгъстената програма на бургазлии стартира от днес, четвъртък.

"Черноморец" ще посрещне от 19.00 часа тази вечер в бургаската зала "Бойчо Брънзов" тима на "Ямбол". Двубоят ще се играе без публика, при спазване на всички изисквания на здравните власти, свързани с КОВИД-19. Първи съдия на мача е международният рефер Мартин Хорозов. Същият получи наряд да ръководи срещи от финалната четворка на ФИБА Къп от 23 до 25 април в Тел Авив.

Маратонът за баскетболистите от "Черноморец" продължава на 12 април, когато момчетата на треньора Васил Евтимов ще гостуват на "Берое" - Стара Загора. Този двубой може да се окаже решителен за влизане в Топ 4 в редовния сезон.

На 15 и 17 април предстоят още две домакинства на бургаските баскетболисти. В зала "Бойчо Брънзов" първо е морското дерби срещу варненския "Черно море Тича". Два дни по-късно е последният мач на "Черноморец" преди плейофите - срещу "Спартак" Плевен. Началото на двете срещи е от 19:00 часа.