Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са гост - актьорите в Златната мина. Снимки ДТ Адриана Будевска

Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са гост - актьорите в Златната мина. Снимки ДТ Адриана Будевска

Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" събра звезден дует в спектакъла "Златната мина" от Ст. Л. Костов. Постановката е на директора на морската Мелпомена Борислав Чакринов, а премиерата е на 6-ти април от 19.00 часа в голямата зала на театъра.

"Златната мина" се поставя по случай 60-тия рожден ден на родения в Бургас актьор Тончо Токмакчиев. Той изпълнява главната роля в комедията. На сцената му партнират Мария Сапунджиева, Никол Карабинова, Милена Маркова, Зорница Константинова, Златко Ангелов, Тихомир Благоев, Николай Стоименов, Валери Еличов, Стоян Памуков.

"Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов. Писана е преди повече от сто години и никога няма да спра да се удивлявам, как нищо съществено в живота на българина не се е променило. Все още продължаваме да се надявваме, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще станем богати и щастливи. Все още се опитваме да се харесаме на богата Европа и вярваме, че някой ще ни помага и обича само защото сме послушни и добри. Непораснал, инфантилен народ. Бедни и доверчиви до глупост", сподели режисьорът Борислав Чакринов.

"Това е история за много хора, които надценяват качествата си. Това е бляскава комедия, за да могат хората да се забавляват", коментира Тончо Токмакчиев.

Галерия