Представлението на Милионерът е тази вечер в голямата зала на театър Адриана Будевска. Снимка Архив Черноморие-бг

Представлението на Милионерът е тази вечер в голямата зала на театър Адриана Будевска. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" ще посреща публика без изискването за предоставяне на зелен сертификат от утре, 24-ти февруари. Това заяви пред "Черноморие" директорът на храма на Мелпомена Борислав Чакринов. Въвеждането на сертификата в края на октомври доведе до спад на зрителите. Публиката в салоните беше повече, когато бе разрешено спектаклите да се играят при 50% от капацитета на салона. Необходимостта от представяне на зелен сертификат за посещение в театъра отказа мнозина любители на това изкуство и те спряха да посещават постановките.

С новата заповед на министъра на здравеопазването Асена Сербезова, която влиза в сила от 24-ти февруари, се дава възможност на обектите от обществено значение да приемат посетители и клиенти без да им изискват сертификат още от утре. Това обаче става по прецента на собственика или управителя на съответния обект. От 5-ти март изискването за представяне на сертификат отпада изцяло.

Мерките отпадат поетапно от 24-ти февруари, вижте как

Бургаският театър няма да чака до 5-ти март, за да посреща публика без сертификат. Ще го направи още от утре. На 24-ти февруари е представлението на постановката "Милионерът" от Йордан Йовков. На 28-ми февруари е представлението на "Омразна любов". Билети се продават на касата на театъра.