Рени Георгиева Сярова е студент в бургаския университет Проф. д-р Асен Златаров

Рени Георгиева Сярова е студент в бургаския университет Проф. д-р Асен Златаров

Рени Георгиева Сярова от Факултета по технически науки, катедра "Биотехнология" на бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" беше обявена за "Студент на годината", а призът й беше връчен лично от служебния вицепремиер Атанас Пеканов.

Високото отличие беше присъдено в категория "Технически науки" в 16-ото издание на националния приз "Студент на годината". Традиционно най-успешните студенти в България се награждават от Националното представителство на студентските съвети.

Церемонията се състоя на 2 март вечерта в Университета за национално и световно стопанство и беше под патронажа на президента Румен Радев. Държавният глава връчи наградата "Студент на годината - 2022" на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

За да подкрепят бургаския победител в събитието се включиха зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. д-р Ирена Марковска и представители на Студентския съвет към висшето училище.

В журито на национален приз "Студент на годината ‘2022г." има представители на Президентството на Република България, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, БАН и други инстутуции.

Основната мисия на конкурса е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността.

Галерия