Така е преобразена фасадата на детска ясла Бургаско детство. Снимка Лина Главинова

Така е преобразена фасадата на детска ясла Бургаско детство. Снимка Лина Главинова

Детска ясла "Бургаско детство" е сред отличените в традиционния конкурс на Община Бургас "Да украсим Бургас". Тази година яслата е още по-красива и запомняща се украса, която радва децата и техните родители.

В конкурса бяха раздадени индивидуални и общи награди. 

Индивидуални награди - сувенири от общинско предприятие "Морски знаци" и  ваучери за посещение на остров "Света Анастасия" и археологически комплекс "Акве Калиде" получават Ивайла Димитрова, Милен Мънев, Диана Бождерменова, Самира Душева, Николина Иванова. Те впечатлиха журито с прекрасни приказни аранжировки с елхички, коледни играчки снежни човечета, снежинки, еленчета и други тематични украси.

Много добро настроение и усмивки създадоха блестящите и отрупани с играчки, светлини и декорации елхи, дворове, площадки и стаи в детските градини - "Златното ключе", "Бургаско Детство", "Златна рибка", "Ханс Кр. Андерсен" Здравец", "Вълшебство","Детелина", "Слънце","Моряче", "Брезичка", "Коледарче"- квартал "Лозово" и "Раковина".

Поздравления и награди за участието си ще получат всички обявени по-горе детски заведения.

Част от тях са отличени в категория за оригинална външна украса, а останалите в  категория за оригинална вътрешна украса.

Награда ще има и за "Защитеното  жилище за хора в риск"  на улица "Поп Грую" №45. И тази  година  социалното заведение се включи с ентусиазъм и много добро настроение в конкурса.

Всички отличени могат да получат подаръците си след 20-и декември в Пресцентъра на Община Бургас.

За поредна година надпреварата "Да украсим Бургас" показа, че независимо от стила на украсата  -  от ръчно изработени свещници и венци, мащабни фигури на коледни герои, през снежен интериор от естествени материали, дървени шейни и фенери, до бляскава феерия от цветове, празниците са най-светли, когато са споделени.