Първият полет след ремонта ще бъде изпълнен на 31-ви март

Първият полет след ремонта ще бъде изпълнен на 31-ви март

"Летище Бургас" ще бъде затворено временно за полети, заради ремонтни дейности, информират от концесионера "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Ще бъдат преустановени всички полети от 06:00 ч. на 7-ми март до 23:59 ч. на 30-ти март 2024 г. Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и светосистемата преди началото на активния летен сезон.

"Използваме случая да припомним, че авиокомпания "Ryanair" подновява полетите си от/до Бургас от 31-ви март, като през месец април ще изпълняват полети от: Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), от май месец се подновяват: Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а от началото на юни подновяват и полетите си от: Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Авиокомпания "Wizz Air" планира да изпълнява 7 (седем) маршрута от втората половина на месец юни 2024 г. до: Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания)", заявиха от дружеството - концесионер.

Оттам твърдят, че в качеството си на отговорен летищен оператор, полагат всички усилия за по-нататъшното увеличаване на броя на дестинациите до/от летищата в Бургас и Варна, като непрекъснато работи за безопасността и извършването на други подобрения на летищната инфраструктура.