Бургазлии на опашка пред индийски лечител

В продължение на повече от четири часа Джотирмая полагаше ръка върху главата на всеки и го зареждаше с енергията.

Той е за първи път в Бургас със съдействието на международната фондация "Изкуството да живееш". Фондацията има представителства в 153 страни по света и работи по хуманитарни проекти. България е първата европейска страна, която той посещава след визитите си в Монголия, Дубай, Бахрейн и Оман, при това за втори път през тази година. Индиецът помага чрез енергията си. Лекува хората и дарява здраве. Според основното, което хората трябва да знаят е да дишат правилно и да медитират.

Преди началото на сеанса, индийският лечител се срещна с областния управител на Бургас Константин Гребенаров.

"Познавам Индия като красива страна с древна култура, но винаги е интересно да се научи още. Убеден съм, че притежавате изключителното умение да привличате хората и да ги учите на изкуството - да живееш мъдро и пълноценно", с тези думи областният управител поздрави своя гост и пожела успех в мисията му.

Да помага на хората напълно безвъзмездно е целта на индиеца. "Ако умът ни е спокоен, животът ни ще бъде по-красив, но ни е нужна мъдрост, за да го постигнем", сподели той и посочи медитацията и дишането като основни методи за постигане на целта.

В края на посещението областният управител подари на госта английски вариант на "България, 7 цивилизации, 70 века" - богато илюстровано издание за културно-историческото наследство на страната ни, което я нарежда сред европейските държави с най-богато минало и архиологичски открития.