Само за 2 часа в Бургас събрахме 200 подписа. Хората бяха научили от медиите за подписката, каза Живко Господинов. Снимка Авторът

Само за 2 часа в Бургас събрахме 200 подписа. Хората бяха научили от медиите за подписката, каза Живко Господинов. Снимка Авторът

Бургазлии на възраст от 29 до 97 години подкрепят подписката срещу джендър идеологията. Тя съдържа въпроса: "Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?". Целта е да бъдат събрани нужните подписи, за да бъде входирана в Народното събрание и депутатите да насрочат дата за провеждане на национален референдум с този въпрос. Зад подписката стои БСП, която в края на миналата седмица представи официално Инициативния си комитет, който застава зад организацията на допитването.

Подписката стартира в цялата страна на 10-ти март. Само за два часа в Бургас бяха събрани над 200 подписа. "Хората, които се подписват са в широк възрастов диапазон. Както има такива, които са родени през 1926, 1938, така има и такива, родени през 1991, 1996 година. Това са хора, които гласуват за други партии, но подкрепят подписката ни, защото искат да бъдат опазени християнските цености и семейството", коментира за "Черноморие" общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов.

"Ние сме против въвеждането на социален пол в училище. Как може да се обърнеш към ученик с То? Православни християни сме и е крайно време да се обърнем към християнските ценности и към семейството, което е в основата на обществото ни", заяви Живко Господинов.

В подписката са се включили и учители, и работещи в сферата на образованието. Интерес към нея има. В офиса на БСП са дошли бургазлии, които са поискали да получат бланки, за да съберат подписи в блоковете, в които живеят и те не са членове или симпатизанти на БСП. Това реално показва отношението на хората към проблема без значение, че зад инициативата стои партия.

Подписи се събират във всички клубове на БСП в Бургас, които се намират в комплексите "Лазур", "П.Р.Славейков", "Изгрев", "Меден рудник" и в централата на партията на улица "Фердинандова" №60. "Подписи ще се събират и във всички общини в цялата област. Само в община Руен за час през почивните дни бяха събрани 50 подписа. Подписката вече е стартирала и в Малко Търново, Поморие, Камено, Айтос, Карнобат", допълни Живко Гостодинов.