Венеция е едно от местата, които ще претърпят загуби от спирането на туристическия поток. Снимка Авторът

Венеция е едно от местата, които ще претърпят загуби от спирането на туристическия поток. Снимка Авторът

Бургазлии се страхуват да пътуват, заради откритите случаи на корона вирус у нас и в другите европейски държави, показа проверка на "Черноморие" в туристическите агенции. "През последните дни само анулираме резервации и връщаме пари от капаро", коментираха туроператори и служители в агенции за самолетни билети. "Рязко спадна и продажбата на пакети за круизни пътувания в района на Гърция и Италия. Вчера анулирахме два билета до Китай, които са купувани преди месеци", коментира служителка.

"Има и такива клиенти, които не изпадат в паника и дори с чувство за хумор питат дали има спад на цените на билетите, че да отидат някъде. В първите дни наистина се забеляза такъв и той беше за самолетни билети до Италия. Сега обаче с карантината там, такава възможност няма", обясни собственик на туристическа агенция. Едни от местата, които сериозно ще пострадат, заради случаите на корона вирус в Северна Италия са Милано и Венеция. Двете туристически места, които се посещават целогодишно ще претърпят сериозни загуби, заради взетите мерки за сигурността на местните и преустановените полети до там.

От "Wizz Air" обявиха, че прекратяват от днес, 10-ти март до 3-ти април, полети от всички дестинации до италианските градове - Алгеро, Бари, Болоня, Катания, Милано - Бергамо, Милано - Малпенса, Неапол, Пиза, Рим - Чампино, Рим - Фиумичино, Торино, Венеция - Тревизо, Верона.

Все още нямам проблем с пътуванията до Турция. Туроператорите продават пакети за почивки по крайбрежието там. Анулиране на тези пътувания, засега няма.