Два дни, след като е излязъл резултатът на Владислав, никой от РЗИ не го е потърсил. Снимката е илюстративна

Два дни, след като е излязъл резултатът на Владислав, никой от РЗИ не го е потърсил. Снимката е илюстративна

Владислав Русев е бургазлия, който от години живее в София. Той е нa 29 години и е поредният заразен с ковид-19. Засега Владислав поняса вируса леко и гледа на ситуацията с усмивка. За съжаление обаче се сблъсква с редица нередности в системата.

Резултатът на Владислав става ясен в четвъртък и до петък включително никой от Регионалната здравна инспекция не се е свързва с него, за да му обясни какво се случва. "От лабораторията ми казаха резултата. Аз се свързах с личния лекар по телефона и той ми обясни какви хапчета да си купя. Според мен действат по някакъв протокол, защото се консултирах и с мой прител лекар, който е бил в ковид отделение. Според мен личните лекари в момента са много заети, поне с такова впечатление останах от моя, който не се стресна много от моя положителен тест", разказва Владислав.

Той недоумява как толкова време от РЗИ не са му се обадили. "Според мен нещата могат да станат далеч по-бързи и лесни. Бил съм в други държави и там, когато има някаква критична обстановка или ситуация ти изпращат СМС. Мисля, че и тук може така да стават нещата. Един СМС, в който да кажат, че съм заразен и какво да правя примерно. Според мен трябва да се прецезират и нещата с карантината", смята още бургазлията. Неговият съвет към всички е да си следят температурата и ако тя е висока, тогава да си направят тест.

Предвид доброто си общо състояние и физика, Владислав се надява, че ще пребори вируса лесно и смята че ще се справи. Той не е от хората, които не вярват в съществуването му, но признава, че е подценил ситуацията. За него вируса е по-скоро неудобство, което обаче ако се неглижира може да се превърне в голям проблем.

В момента Владислав и приятелката му, с която живее, се лекуват в домашни условия. И двамата имат общо неразположение и са твърдо решени, че когато преборят ковид-19 ще се пазят повече.