Димитър Георгиев снима от дете, а атова е четвъртата му самостоятелна изложба. Снимки и репродукции Лина Главинова

Димитър Георгиев снима от дете, а атова е четвъртата му самостоятелна изложба. Снимки и репродукции Лина Главинова

Бургазлия - музикант подреди 20 фотографии в залата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" на улица "Булаир" №10. Официалното откриване на изложбата, която авторът - Димитър Георгиев е озаглавил "ARTItecture" ще бъде открита на 5-ти юли, петък, от 18.00 часа.

"Това е четвъртата ми самостоятелна изложба и първа в родния Бургас. За нея получих покана да гостувам от библиотеката и тя вече е факт", сподели Димитър Георгиев. В експозицията са включени 20 фотографии правени пред последните 11 години в Германия, Малта, Дания, Испания, Дубай, Франция. Фотографът обича да снима архитектура и по-специално елементи от фасадите или вътрешността на сградите. В момента 20-те фотографии, които бургазлии ще видят, са показани и в изложба в Хамбург, градът в който Димитър живее.

Той се е запалил по фотографията от дете. Още помни как ходил на Дунава да снима с аналогов фотоапарат слънчевото затъмнение през 1999 година.

Димитър Георгиев е завършил е НУМСКИ "Проф. Панчо Владигеров" в родния си град Бургас. Учи и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив. Оттам има две дипломи – за завършена бакалавърска степен по специалността "Педагогика на обучението по музика" и "Изпълнителско изкуство" с кларинет, както и магистърска степен  по фотография.

Димитър Георгиев работи като саксофонист, пианист и кларнетист в различни държави, между които Федерална република Германия и в емирство Дубай, част от Обединените арабски емирства.

От 2008 година живее и работи в Германия, където преподава пиано, кларинет и саксофон, диригент на два Биг бенд оркестъра.

Галерия