Красимир и Нина работят заедно по реализацията на проекта. Снимки Личен архив

Красимир и Нина работят заедно по реализацията на проекта. Снимки Личен архив

Бургазлията Красимир Марчев превръща подлез в "Потопен свят". Така е озаглавен проекта му чиято цел е да накара хората да се вгледат в себе си. Посланията в него са насочени и към младите, които са опитвали дрога или са станали зависими от наркотиците.

След като Красимир Марчев и Нина Вангелова приключат работата си, подлеза до бившата Военна болница ще се преобрази напълно. Проектът на двамата свободни артисти е подкрепен от Община Бургас. Красимир го представя и защитава пред администрацията, а при изпълнениято му той разчита на Нина.

До промяната на цялостния облик на подлеза се стигна, след като бургазлията изрисува няколко сиви пространства в морския град по време на пандемията. Сега с бои той вдъхва нов живот на пространството.

Чрез потопения свят Красимир представлява противопоставянето между два различни свята - от една страна приказния, който се намира под вода, а от друга - космическия. Човекът, Аз-ът е по средата между двата свята, в търсене на своята същност, на самия себе си.

Подлезът трябва да бъде променен изцяло до края на август.

Галерия