Майкъл Уолф е режисьор на филма и изпълнява една от ролите в него. Снимки Майкъл Уолф

Майкъл Уолф е режисьор на филма и изпълнява една от ролите в него. Снимки Майкъл Уолф

Бургазлия снима късометражен филм с международен екип. Зад проекта стои Михаил Михалев с творчески псевдоним Майкъл Уолф. Той завършва актьорско майсторство в Университета за изящни изкуства в Ливърпул, Великобритания. Там създава със свои колеги и съмишленици продуцентската компания "United Wolves Productions". Целта й е дапредоставя услуги в областта на видеографията, фотографията, музиката, сценичните изкуства и развлеченията. Екипът е международен, а членовете му са граждани на България, Англия, Турция, Русия, Литва и Шри Ланка.

"Целта ни е да направим продуцирането на висококачествени проекти по-достъпно за хората. Основният ни задача е да подпомагаме нови актьори и кино работници в следващата стъпка на кариерата им. Приходите от услугите влагаме обратно в компанията, за да финансираме мечтаните си проекти, включващи късометражни и пълнометражни филми, уеб сериали, концерти, пиеси и магически спектакли. Искаме да премахнем стигмата около недостъпността до професионални продукции, създавайки именно такива продукции и отваряйки широко вратите си към хората, които винаги са искали да бъдат част от тях. Правим всичко това, поддържайки висок стандарт на работа и професионализъм и демонстрирайки, че превръщането на мечтите в реалност, с достатъчна усърдност, е само една стъпка далеч от вас", сподели пред "Черноморие" бургазлията Майкъл Уолф.

"Завързани" е вторият късометражен филм на продуцентската къща. Темата, която е засегната в него е свързана с насилието, връзката похитител - жертва.

В проекта участват - актьорите Дан Кралев като Бен, Зори Драгийска като Селма, Майкъл Уолф като радио водещ. Режисьор и синематограф - Майкъл Уолф, сценарист - Дилън Кълъм,оператор и синематограф - Надя Пърпова, звук - Теннур Дауд, монтаж - Надя Пърпова, фотограф зад кадър - Денис Баринов, клапа - Дилън Кълъм.

Първият късометражен филм на компанията "Retake" е реализиран изцяло на английски език. Той е спечелил награда за най-добър научно фантастичен филм на лондонския фестивал "Фалкон".

Галерия