Това са великденските яйца, които Габриела е боядисала на Велики четвъртък и е декорирала с панделка от сватбата си

Това са великденските яйца, които Габриела е боядисала на Велики четвъртък и е декорирала с панделка от сватбата си

Бургазлийката Габриела Гоцкова декорира кутията, в която подреди великденските яйца с панделка от сватбата си, която беше миналата година. Габриела е позната в журналистическата гилдията в морския град. В продължение на няколко години тя се занимаваше активно с журналистика, а от пет години - с PR.

"Здравейте, приятели!

Поздрави за чудесната инициатива да внесете цвят и настроение в сивотата на днешните дни. Включвам се с усмивка и изпращам нашите "изолирани" великденски яйца. Тяхната изолация, противно на нашата, ще трае само до неделя, когато ще разберем кое от тях ще се окаже с най-силната имунна система. Щастливци са те, определено, ще излязат от кутията по-скоро от нас!

Оказа се, че боядисването на яйца в условията на карантина може да събуди разни заспали творчески процеси. Какво направихме ние, повече аз, май – понеже не разполагахме с никакви кошнички, панерчета и други там обичайни красотички, които хората ползват, изровихме една стара кутия за кухненски прибори, която някога незнайно защо съм прибрала. Полезно било да си трупаш разни стари неща. Та, положихме грижливо обагрените във всички цветове на дъгата яйца, вапцани с едни хапчета, които винаги оприличавам на антибиотик, но...нещо сякаш все още липсваше. Докато боядисвахме яйцата се сетих, че на миналия 16-ти април поставих едно тире към фамилията си. Даааа, годишнина сме имали. И както знаете, след всяка сватба остава по някоя друга украса. Тюлената бяла панделка, от признавам си не помня коя част от приготовленията, дето се мъдри в нощното шкафче цяла година, си намери ново приложение. Воала! Стегнах с нея здраво яйцата да не бягат никъде, че спазваме указанията, и май се получи нещо. Не знам, ама ви ги изпращам, за да ни е пъстро и за да убием тази скука най-накрая.

Преди боядисването доста си помрънках наум, ама наистина – какъв ще е този Великден без близки, приятели, църква и всички останали там ритуали. Ами такъв ще е, казах си, какъвто си го направим.

Светло да ви е! И бъдете здрави!", написа в писмо до медията ни Габриела.

Сайт "Черноморие" провокира Вас, нашите читатели - нека заедно да направим Великден цветен! Тези светли християнски празници ще са много различни, защото ще ги посрещнем в условията на извънредно положение, заради разпространението на корона вируса. Въпреки че всички си стоим у дома, всеки един от нас ще се опита да направи празника незабравим, пъстър и шарен!

Нека заедно да посрещнем Възкресение Христово с надежда и любов!

Снимайте празничната суматоха у дома - как заедно с най-близките си боядисвате великденските яйца, как замесвате козунаците или кифличките, как украсявате с керамични фигури жилищата си или как светлината от църковната свещ озарява домовете ви! Изпратете снимките си, а ние ще ги публикуваме и така заедно ще превърнем празника в още по-цветен и незабравим!

Ще очакваме Вашите снимки на имейл - [email protected]. Разкажете с няколко думи, какво сте заснели, напишете двете си имена и населеното място, откъдето сте.

Светли празници!