Жейна Жекова трябва да положи клетва на сесията в края на януари

Жейна Жекова трябва да положи клетва на сесията в края на януари

Провокативна изява на кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ през 2019 година може да се окаже препъни камък за влизането в местния парламент. Жейна Жекова бе поставена под №27 в листата на партията за вота преди година и три месеца. Тогава тя не успя да събере нужните преференции, за да пренареди листата и да стане съветник. Сега може да влезе в местния парламент на мястото на наскоро починалия съветник Костантин Луков. Тя би трябвало да положи клетва на сесията на ОбС - Бургас в края на януари. Името на Жейна се завъртя в публичното пространство преди броени дни след появата й в клип към рап парчето "Баница" на Иво Димчев и 100 кила. Провокативните кадри с нейно участие предизвикаха реакции и въпроси.

Рап музиката, с която се занимаваше преди време лидерът на "Младежки глас" - Тодор Йосифов, с прякор Тошко Маниака, попари политическата му кариера още в зародиш. На парламентарните избори през 2009 година той бе избран за депутат от Втори бургаски многомандатен избирателен район. След реакциите, заради скандалните текстове на песни, които той изпълнява и след намесата на премиера Бойко Борисов, Йосифов не стана депутат и не положи клетва в Народното събрание. Едва 10 години след злополучното начало да стане политик, той бе избран за общински съветник в ОбС - Бургас.

Сега рапът е отново напът да помрачи амбициите на друг партиен кадър от ГЕРБ. Заради провокативното си участие в клипа "Баница" Жейна Жекова вече "бере" негативите. Сред симпатизантите на партията се чуват недоволни гласове. Хората са възмутени и се питат как кандидат за съветник (икономист по образование б.а.) се снима в скандално видео, и няма ли с това си поведение да последва съдбата на Тодор Йосифов?

От ГЕРБ - Бургас отказаха коментар по темата.

Галерия