Ще продължим да поставяме поне по едно заглавие за деца всяка година, каза Борислав Чакринов. Снимка Лина Главинова

Ще продължим да поставяме поне по едно заглавие за деца всяка година, каза Борислав Чакринов. Снимка Лина Главинова

Тромава бюрокрация пречи детските театрални спектакли, които се поставят на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска" да се видят от повече деца, сподели директорът на морската Мелпомена Борислав Чакринов. Според него, не е проблем да се реализират театрални заглавия за деца. През годините драмата го е правила. В артафиша вече е записано, че на 23-и и 30-и октомври ще се играе хитовото заглавие "Приключения  опасни с герои сладострастни" на Недялко Йорданов. Проблемът с посещенията на деца и ученици в театъра е от последните години. В основата му  са куп изисквания, които трябва да спазят учителите и родителите, ако искат подрастващите да гледат спектакли в театъра.

"За да дойдат децата в театъра, трябва да имат писменно разрешение от техните родители. Отделно трябва да се направят списъци от класните ръководители за посещението на децата. Това са само част от причината за липсата на детска театрална публика", поясни  Чакринов.

Преди години ръководството на "Адриана Будевска" е правило в събота спектакли за родители и деца. Дори са играни спектакли, съобразявани с учебната програма на децата, допълни  още театралният бос.

Цената на един детски билет за театрален спектакъл си остава 5 лева. "Въпреки бюрократичните проблеми, ще продължим да поставяме детски заглавия", категорични са от драматичен театър "Адриана Будевска".