По време на срещата бяха представени услугите и програмите на Бюрото по труда. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

По време на срещата бяха представени услугите и програмите на Бюрото по труда. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Дирекция "Бюро  по труда" в Бургас проведе нформационна среща с ученици от XII клас на Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р А. Златаров" в Бургас, за да представи услугите, програмите за обучение и заетост, реализирани от Агенцията по заетостта. Кампанията цели улесняване на прехода при младежите от образование към заетост.

Събитието се проведе в конферентната зала на Учебно-производствения комплекс "Младост" към ПГТ. На срещата главните експерти г-жа Иванка Кирякова и г-жа Марина Найденова от отдел "Посреднически услуги" в Бюрото по труда. Те представиха предлаганите посреднически услуги на пазара на труда: работа, обучения, информиране, подпомагане, консултиране. Младежите получиха разяснения за възможните начини на регистрация в Дирекцията: онлайн чрез единен портал за достъп до електронни административни услуги и на място в Бюрото по труда по настоящ или постоянен адрес. Дванадесетокласниците бяха уведомени за необходимите документи при регистрация: документ за самоличност; диплом за завършено образование и трудова книжка, ако е налична. Също така зрелостниците получиха информация за различни възможности по проекти и програми на Агенцията: "Младежка заетост", "Национална EURES мрежа", "Старт на кариерата" и др.

Срещата премина при засилен интерес, а учениците се възползваха от възможността да зададат въпросите, които ги вълнуват.

Галерия