Частна охранителна фирма пази нощно време Гъбката

Частна охранителна фирма пази нощно време Гъбката

Частна охранителна фирма пази павилион "Гъбката" в Морската градина на Бургас. Тя е наета от собственика на обекта Рауф Дауд Сабах. По думите му това се наложи, след ката получил заплахи. "Получих нова заплаха, която ме разтърси, изуми ме и не мога да повярвам, че това ми се случва отново. Принуден съм да наемам частна охрана и патрулка да пази имуществото и персонала ми. Това ли е начинът, по който могат да живеят цивилизовани хора в нашия град?!", пита Сабах в отворено писмо изпратено до медиите.

Павилионът е собственост на фирмата на Рауф Сабах "ДИ-М ГРУП" ООД, която го стопанисва вече 20 години на това място.

Проблемът ескалира в първия работен ден на годината, когато се приемаха документи за участието в конкурса за отдаване под наем на търговски обекти по чл. 56. Според условията на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градското обслужване на територията на Община Бургас, този, който първи входира документи за участие в търга, той печели.

Рауф Сабах има подадени документи за тази точка, както и други фирми. Комисията по чл. 6, ал. 1 от Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градското обслужване на територията на Община Бургас разгледа постъпилите документи на желаещите да стопанисват обекти, но не излезе с решение.

Рауф Сабах инициара подписка в защита на Гъбката и подаде жалби в съда.

Все още не е ясно каква ще е съдбата на павилиона и ще се наложи ли неговото преместване.