Черната Златка ще бъде сред специалните гости на фестивала

Черната Златка ще бъде сред специалните гости на фестивала

Златка Димитрова, известна повече като Черната Златка, ще приготвя рибена чорба на Фестивала на рибата и виното в Бургас. Третото му издание започва днес и ще продължи до 15-ти септември, неделя. Фестивалната зона е обособена в района около експозиционен център "Флора".

Различни рибни специалитети ще се приготвят на шатрите пред погледите на посетителите. А селектирани винарски изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Специално за фестивала в Бургас пристига актьорът Васил Банов, който играе във филмите "Корави старчета" и "Летовници", а филмите ще бъдат показани двете фестивални вечери.

Васил Банов ще покаже наживо как приготвя своята любима морска рецепта на 14-ти септември.

Другата голяма изненада сред специалните ни гости е и Златка Димитрова – фотомодел, риалити звезда и съосновател на НПО "Бялата лястовица". На 14-ти септември, в събота тя ще ни покаже, че дори плеймейтките могат да бъдат добри кулинари и ще ни приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Изненадите не свършват до тук – на 15-те септември, неделя популярният актьор Юрий Ангелов ще гостува на фестивала и ще сготви за посетителите специална рибена чорба от Варвара.

Това е и денят, в който ще се проведе конкурсът за "Най-добра рибена чорба на Бургас". В него могат да участват заведения от града, които да покажат, че знаят най-добрата рецепта за рибена чорба и могат да я приготвят най-добре от всички.

Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно там се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

И понеже рибните специалитети си пасват най-добре с хубаво вино, сомелиерът Йордан Русев ще разкаже как да съчетаем умело подходящото вино с рибните ястия.

В програмата има още много забавления за деца, игри, винен тест за напреднали, състезания по най-бързо чистене на риба и други кулинарни умения и морски игри за цялото семейство.

Всяка фестивална вечер ще приключва с кино прожекция и концерти на живо на групите "Силует", "Обратен ефект", P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и  Панайот Панайотов.