Акулите се утвърдиха на върха във временното класиране. Снимка Архив ПФК Черноморец

Акулите се утвърдиха на върха във временното класиране. Снимка Архив ПФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас прибави нови важни три точки и спечели 11 победа от началото на сезона, като се утвърди на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени от Слави Костенски спечелиха домакинството си на приятната изненада през този сезон "Горски Извор" с 2:1 и продължават борбата за Втора лига. Както по традиция през този сезон, бургазлии отбелязаха победното попадение в последната минута на мача и хвърлиха в екстаз верните привърженици, които бяха извън стадиона, но успяха да се насладят на поредния успех на своите любимци. "Черноморец" продължава да мечтае за по-горна група, а шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач.

Слави Костенски направи няколко промени в стартовите 11, пускайки по-опитните Мустафа Мустафа, Нуретин Пюскюлю, крилото Даниел Бенчев и Жулиен Парушев. Стоян Мантаров също се завърна и започна срещата в отбрана.

Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Вергиев, Нуретин Пюскюлю и Стоян Мантаров. В халфовата линия и нападението действаха Валентин Иванов, Даниел Бенчев, Жулиен Парушев, Мустафа Мустафа, Мариян Тонев и Милен Танев.

На пейката останаха вратарят Мартин Шейтанов, Стоян Кижев, Антон Узунов, Симеон Русев, Любомир Божинов, Валентин Стоилов и Валентин Иванов - Чалъма.

Милен Танев оглави голмайсторската листа на Черноморец с 9 попадения, а нападателят от Харманли Мариян Тонев е с 8. Останалите голмайстори на "акулите" са Антон Узунов с 4 попадения, Мустафа Мустафа, Симеон Русев, Мирослав Радев, Стоян Мантаров, Стоян Кижев и Нуретин Пюскюлю с по едно попадение. Головата разлика на сините от Бургас е 27:9.

Лидерът на Югоизток влезе по-добре в мача, но така и не успя да вкара гол преди почивката. Тимът на Костенски отново доминираше през целия двубой, но явно е трябвало да чака до последните минути, за да се поздрави с поредната победа. Едва в края на полувремето, Милен Танев и Нуретин Пюскюлю отправиха опасни удари, но без успех. Главният съдия от Кърджали Мустафа Шефкет и помощниците му се справиха отлично с двубоя. След час игра Жулиен Парушев засече центриране във вратарското поле, но стреля до дясната греда. В 67-та минута гостите от Извор поведоха чрез Христо Христов, който малко след това получи втори жълт и червен картон от рефера Мустафа Шефкет. За пореден път обаче драмата на стадиона в Бургас бе в заключителните десет минути на мача. В 83-та минута Жулен Парушев центрира в малкия пеналт, вратарят на гостите от "Извор" изби, а Мустафа Мустафа, след добавка отблизо изравни за 1:1. Победното попадение падна в 90-та минута на мача, когато Милен Танев с глава заби решаващия гол за домакините и реализира 9-то си попадение от началото на сезона. След много добра многоходова атака, Жулиен Парушев изведе по левия фланг Мариян Тонев, а нападателят от Харманли сложи топката на главата на Милен Танев, който в обратния ъгъл от малкото наказателно поле вкара за 2:1 и донесе поредната победа за бургазлии.

В следващия 15-и кръг, "Черноморец" гостува на "Сокол" в Марково, а двубоят е на 14-и ноември, събота, от 14:30 часа.