"Черноморец-Бургас" направи реми с "Винтертур" с швейцарския "Винтертур" те завършиха наравно 1:1.

 

Символичните гости от Винтертур започнаха мача с няколко груби влизания и след колебливите намеси на главния рефер играта се накъса и изнерви. Енис Хайри, Мартин Тошев и Орлин Старокин бяха буквално съсечени от свои колеги в червен спортен екип. След като пропуснаха няколко добри положения, „акулите” бяха изненадани в самия край на полувремето от Горан Антич, който след контраатака откри резултата в полза на своя тим.

През втората част "Черноморец"  засили натиска и създаде няколко добри положения за гол, но единственото попадение падна след центриране на Филипов и удар на Койта.

С леки проблеми след двубоя са Мартин Тошев, Лис Мутис и койта, които се оплакаха от грубите влизания на швейцарците. Утре отборът тренира отново на базата Емирхан, а следващата контрола е в понеделник.

Съставът на "Черноморец-Бургас" - Борел, Филипов, Терзиев, Хайри кап, Старокин, Андре, Паланков/72 Цонков/, Савио, Крумов/72 Костадинов/, Мутис/67 Андонов/, Тошев/55 Койта/.

"Като цяло се получи полезна контрола. Стресирахме се малко от на моменти прекалено твърдата игра на швейцарците. Доволен съм от старанието на момчетата. През второто полувреме доминирахме и владеехме играта. Ние продължаваме да преследваме високите цели и тук сме на едно мнение с ръководството. Ще искам от тях по-голяма агресивност в атака и повече резултатност. Трансферният прозорец  е отворен  все още и при необходимост бихме потърсили футболисти на постовете, за които смятаме че имаме нужда", коментира срещата старши треньорът Антон Велков.

Енис Хайри изигра пълни 90 минути, не е пропуснал нито една тренировка на отбора, така че сега се подготвя за пролетния полусезон с отбора. "Ако нямаше да разчитам на него, едва ли бих му дал толкова много игрово време", уточни Велков.

Представители на щабовете на елитните ЦСКА и "Академик" София изгледаха мача на "Черноморец" с швейцарците от "Винтертур". Преди началото на срещата старши треньорът на армейците Милен Радуканов и спортния шеф Емил Костадинов  разговаряха с наставника на "акулите" Антон Велков. След това в компанията на героя от САЩ 94 Златко Янков те изгледаха първото полувреме на мача. След това остана операторът на отбора, който засне цялата среща, а останалите от ЦСКА се отправиха към базата на тима за поредната тренировка.

Докато студентите от София тренираха на съседен терен, част от техните ръководители, също изгледаха от трибуните на комплекса мача между двата тима. Нещо повече клубния оператор на "Черноморец-Бургас" предостави по молба на студентите, ДВД с пълен запис от вчерашната контрола на "Академик", която бе заснета от бургазлии.

Интересът към изявите на тези три отбора в Анталия съвсем не е случаен в първия пролетен кръг "Черноморец-Бургас" гостува в столицата на "Академик", а във втория приема тима на ЦСКА.