"Черноморец-Бургас" записа първа победа в контролите , като през цялото време играха само трима младоци: Георги Терзиев, Бранимир Костадинов и Живко Петков. Именно Костадинов реализира единствения гол в 60-ата минута.

 

Велков не изневери на тактическата схема 4-4-2, налагана от неговия предшественик Красимир Балъков. В стабилната защита имаше само една промяна в изпълнителите. Като десен защитник вместо Йохен Зайц започна Терзиев, централна двойка бяха капитанът Траян Дянков и Енис Хайри, а вляво действаше Орлин Старокин. В средата като външни халфове доверие получиха Пламен Крумов отдясно и новото попълнение Савио отляво. Ролята на вътрешни халфоне изпълняваха Цветомир Цонков и Тодор Паланков. Напред в тандем си партнираха Костадинов и Петков. В хода на второто полувреме Велков извърши 8 смени, но запази постройката.

Черноморци владееха инициативата през целия мач, ала поредица от пропуски ги лиши от по-изразителна победа. С отлични шансове до почивката се разминаха Дянков, Петков, Хайри и Костадинов. Противникът репликира само с един опасен шут от средно разстояние на Цветан Илиев.

След почивката натискът в синьо се усили. Резервата Георги Андонов порази мрежата, но голът беше отменен заради нарушение преди това на Петков. В 60-ата минута логичното се случи. Гостите сбъркаха при разиграване в центъра и Цонков с един пас изведе Костадинов очи в очи с вратаря Дилян Димов. Последва техничен прехвърлящ удар и гол! Секунди по-късно отново Костадинов можеше да удвои, но не намери топката със странична ножица. Веднага след това и мощен изстрел на Венцислав Бонев беше отразен с мъка от Димов. До края с нови пропуски се "отличиха" Петков и Костадин Дяков. За "Светкавица" най-чистото положение за изравняване беше пропиляно от Славчо Шоколаров, който се забави с шута.

Съставът на "Черноморец-Бургас": Дашев, Терзиев, Дянков, Хайри, Старокин, Крумов, Савио, Цонков, Паланков, Костадинов, Петков /Колев, Атц, Филипов, Бонев, Дяков, Андонов, Пехливанов, Андре/.

Трима футболисти на "акулите" облякоха , макар и в неофициален мач за първи път фланелката на "Черноморец-Бургас". Най-коментираното име в редиците на отбора бе това на угандиеца с немски паспорт Савио Нсереко. Той изигра пълни 45 минути и остави много добри впечатления с изявите си. На няколко пъти Савио показа класа като с бързина и финтове създаде добри голови възможности пред вратата на гостите. Самият той на два пъти асистира при опасни положения в атака, но до гол не се стигна, В играта на бързоногия нападател пролича липсата на достатъчно време за подготовка, но както самия той заяви преди няколко дни,  до първия мач от сезона  ще е напълно готов.

Дебют с фланелката на "Черноморец-Бургас" записаха и Яни Пехливанов, както и юношеския национал Живко Петков. И двамата вложиха много старание в мача, но все още ще им трябва опит, за да натрупат необходимото самочувствие. Живко Петков бе един от тримата футболисти на "акулите", заедно с младежкия национал Георги Терзиев и авторът на попадението Бранимир Костадинов  изиграха пълни 90 минути в срещата.

"Като цяло съм доволен от контролата, която бе полезна с оглед на етапа от подготовката, в който се намираме. Надявам се обаче да имаме и доста по-добри игри занапред. Футболистите се стараха и изпълниха това, което бяхме набелязали като цели преди мача. Новите момчета в отбора също се представиха добре, като разбира се има още доста какво да се желае от изявите им. Савио игра 45 минути с оглед на това, че той се е подготвял само една седмица. Показа някои хубави неща, но тепърва и от него очаквам развитие на формата му. Видя се обаче, че в негово лице имаме класно попълнение", коментира след срещата старши треньорът на отбора Антон Велков.