Акулите взеха три точки при последната си среща. Снимка Черноморец

Акулите взеха три точки при последната си среща. Снимка Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" Бургас прибави важни три точки и спечели десета победа от началото на сезона, като дръпна с три точки на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени в този мач от Радостин Кишишев и Господин Господинов победиха с 0:1 при визитата си Гигант Съединение и продължават борбата за Втора лига, а единственото попадение в мача падна в 77-та минута дело на Мариян Тонев. Нападателят от Харманли отбеляза 8-то си попадение от началото на сезона, като се изравни с Милен Танев в голмайсторската листа на бургазлии. Останалите голмайстори на акулите са Антон Узунов с 4 попадения, Симеон Русев, Мирослав Радев, Стоян Мантаров, Стоян Кижев и Нуретин Пюскюлю с по едно попадение. Головата разлика на сините от Бургас е 25:8.

"Черноморец" събра 32 точки на върха, с три пред "Загорец", които остават с 29. Момчетата на Мирослав Миндев са с мач по-малко, след като дербито с "Марица" - Пловдив от преди няколко кръга бе отложено. "Загорец" отстъпи при визитата си на "Борислав" - Първомай с 4:3, като губеше с 4:1, а домакините поведоха след 11-метров наказателен удар и осъществиха пълен обрат за 2:1. Главният съдия от Бургас Светослав Лазаров и помощниците му Динко Стоянов и Ганчо Джевелеков се справиха отлично със срещата, като ще получат висока оценка във възловия мач от кръга. Гостите от "Загорец" поведоха с 0:1 още в началото на мача, а в последната третина върнаха още две попадения, но за повече нямаше време и загубиха с 4:3. Интересни резултати се получиха и в другите два двубоя. "Марица" разгроми у дома със 7:0 "Розова долина" - Казанлък, а Карнобат се наложи в Куклен с 1:2 над "Атлетик".

В следващия 14-и кръг, "Черноморец" е домакин на "Извор" - Горски Извор, а двубоят е на 7-и ноември, събота, от 14:30 часа, на стадион "Черноморец".