Срещата завърши при резуртат 2:2. Снимка Черноморец 1919

Срещата завърши при резуртат 2:2. Снимка Черноморец 1919

Лидерът на Югоизток "Черноморец 1919 Бургас" изпусна претендента за Втора лига "Марица 1921" - Пловдив в дербито от 24-ия кръг на първенството в третия ешелон, завършвайки у дома наравно 2:2. Бургаските "акули" имаха чудесния шанс още вчера да си решат битката в шампионата на стадион "Черноморец" в Бургас, но за жалост ще чакат още няколко кръга преди да отворят шампанското. Тимът на Малин Орачев продължава да е на върха в шампионата с една единствена загуба с 3:2 от "Розова долина" - Казанлък, а вече е и с единия крак от така жадуваната цел два сезона - Втора лига.

"Черноморец" вече има 53 точки на върха от възможни 66 и логично оглави класирането след 16 успеха, 2 равенства и 1 поражение при голова разлика 44:14.

Два сезона трябваше да чака ръководството, за да постигне така жадуваната цел. Първият "Нефтохимик" се изкачи при професионалистите, а вторият бе за "Созопол". Сега идва ред на бургаските "акули".

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи и не загубиха точки.

В следващия 25-и междинен кръг, "Черноморец" гостува на "Верея" - Стара Загора, а двубоят е на 7-и април, сряда, от 17:00 часа, на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.