"Черноморец-Поморие" повали лидера на "Б" група

 

От 41-вата минута несебърлии останаха на терена с човек по-малко. Главният съдия Георги Йорданов от Габрово показа директен червен картон за Атанас Рибарски, който събори откъсналия се сам Бранимир Костадинов.

Възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев  владееха инициативата през по-големи периоди от мача и напълно заслужено станаха притежатели на трите точки. До почивката много активно по фланга игра 35-годишният капитан Малин Орачев в ролята на ляв бек. По-интересните положения се разиграха през второто полувреме. В 51-вата минута Георги Калоянов изведе Бранимир Костадинов очи в очи с вратаря на гостите Мирослав Григоров, ала нападателят избърза с удара и прати топката на сантиметри от целта. След откриването на резултата в 62-рата минута гостите се вдигнаха на щурм и на няколко пъти създадоха високо напрежение пред Янко Георгиев, но стражът се справи с опасностите. "Черноморец-Поморие" разчиташе на контраатаки, при една от които Мирослав Григоров спаси със сетни усилия удар на Любомир Божинов.

"Отличавам колективното начало в играта ни, с което спечелихме напълно заслужено. Много от момчетата в нашия състав имат качества да играят в "А" група. За нас класирането не е толкова важно. По-важно е младите ни футболисти да израснат в професионалния футбол", коментира Петър Хубчев.

Победата над лидера и активът от 18 точки утвърди състава на "Черноморец-Поморие" в средата на таблицата. В следващия, 14-и, кръг на първенството в Източна "Б" група четата на Хубчев гостува на "Брестник" на 28 ноември.