Освен на 15-годишните, бургаският басейн беше домакин и на кръг от регионалното първенството при 11-годишните

Освен на 15-годишните, бургаският басейн беше домакин и на кръг от регионалното първенството при 11-годишните

След три квалификационни кръга и един финал отборът на "Черноморец" стигна до финалната четворка от държавното първенство по водна топка за момчета до 15 г. Момчетата на старши треньора Петър Йонов се класираха сред четирите най-добри отбора в страната и ще спорят за отличията в тази възраст. Останалите претенденти за медали в настоящия сезон са шампионът "КПС Варна", "Черно море" и "Славия". Извън четворката остават "Аква спорт" и "Ботев 2000".

На басейна в бургаския комплекс "Меден рудник" най-оспорвани бяха двубоите между фаворитите. Отборът на "Черноморец" победи "Ботев 2000" - Враца с 10:7, "Аква спорт" с 12:6, "Славия" с 13:5 и "Черно море" с 9:4. Единствената загуба бургазлии понесоха в мача срещу "КПС Варна", в който нашите отстъпиха със 7:9.

За мачовете от финалната четворка ще се зачитат точките от последните резултати, постигнати на басейна в "Меден рудник". Припомняме, че след всеки квалификационен кръг точките нямаха никаква тежест и всичко започваше от нула.   

По регламента домакин на мачовете в супер финала ще бъде победителят във финалната шестица – "КПС Варна".

Освен на 15-годишните, бургаският басейн беше домакин и на кръг от регионалното първенството при 11-годишните. Отборът на "Черноморец" записа пълен актив от победи, и то убедителни, срещу съгражданите си от "Бургас" и варненските "Тича" и "Комодор".

"Отборът е обигран и много перспективен. Децата са много напреднали, с класа над останалите съперници. Разполагаме с дълга резервна скамейка, а разликата в резултата даде възможност в игра да влязат всички. Щастлив съм, че успяхме да покажем, че сме едни гърди пред варненската школа", заяви треньорът на 11-годишните Светозар Владков.