Черноморец взе три точки при гостуването си. Снимка ФК Черноморец

Черноморец взе три точки при гостуването си. Снимка ФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас прибави нови важни три точки и спечели 13-а победа от началото на сезона, като се утвърди на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени от Слави Костенски вкараха отново в последната минута за 1:2 срещу "Левски" - Карлово в поредната визита от 16-ия кръг и записаха 7-а поредна победа от началото на сезона. 

Лидерът на Югоизток влезе по-добре в мача и напълно заслужено гостите от Бургас поведоха още в 13-та минута чрез Антон Узунов. Нападателят на "Черноморец" получи хубав пас в коридор по десния фланг от Жулиен Парушев и с удар от дъгата на наказателното поле матира стража на домакините от "Левски" - Карлово за 0:1. Десет минути по-късно домакините се върнаха в мача. Петър Главчев с фантастичен гол от далечно разстояние не остави шансове на Мартин Теменлиев за 1:1. Синът на рапъра Ванко 1 вкара 7-о си попадение от началото на сезона. Гостите от Бургас продължиха да тормозят домакините, но трудно стигаха до чисти голове ситуации. Любомир Божинов нацели греда след статично положение, а след антракта се наложи и на Милен Танев да се появява в игра. Главният съдия от Сливен Валентин Станчев и помощниците му се справиха отлично със срещата. Мариян Тонев също имаше няколко положения, но без успех, както и Антон Узунов. Домакините от "Левски"- Карлово също можеха да отбележат след свободен удар, но чудесен Мартин Теменлиев остави "Черноморец" в играта. Така се стигна до 90-та минута, а в герой за "Черноморец" се превърна Валентин Иванов. Юношата на "Берое" с фантастично изпълнение извън наказателното поле вкара така важното попадение, с което бургазлии прибавиха нови важни точки и записаха 13-а победа. Кълбото се отклони в дясната греда и влетя в мрежата за крайното 1:2.

"Черноморец" събра 41 точки в своя актив след 13 победи, 2 равенства и 1 поражение - 35:11 голова разлика, с 3 точки пред "Загорец", които имат 38 и мач по-малко - гостуване на "Марица" - Пловдив, което ще се изиграе догодина. Момчетата на Мирослав Миндев имат тежка визита още този кръг на "Гигант" - Съединение и най-вероятно ще загубят още точки в борбата за лидерската позиция. "Акулите" приемат Карнобат в последния 17-и кръг тази седмица, а през този сезон ще се гони рекорд за пълен актив от спечелени срещи у дома без равенство. С добра организация и селекция на полусезона, "Черноморец" ще има по-лек втори есенен дял от шампионата, като бургазлии ще приемат всички стойностни опоненти у дома - "Марица", "Загорец", "Борислав" - Първомай, "Розова долина" - Казанлък и "Гигант" - Съединение.