Черноморец с втора победа след началото на пролетния дял

Черноморец с втора победа след началото на пролетния дял

Отборът на "Черноморец 1919 Бургас" записа нов успех в първенството на Трета лига при гостуването си в Димитровград. Така "акулите" се утвърдиха на върха след 16 победи, 2 ремита и само 1 поражение с актив от 50 точки и голова разлика 42:12.

В среща от 19-ия кръг, възпитаниците на Орачев, отново извоюваха успеха в последната минута на мача, а "Черноморец" спечели с 1:2 и прибави още една от шампионските си победи, записвайки дубъл и над този съперник. Бургазлии напълно заслужено се поздравиха с успеха, като през целия мач бяха водещият отбор на терена. "Акулите" имаха кадрови проблеми около състава, но това не повлия в крайна сметка на резултата. "Черноморец" трябваше да спечели поредната си победа и го направи, макар и в последната минута. Мариян Тонев и Антон Узунов пропуснаха срещата заради натрупани жълти картони. Топ реализаторите на "Черноморец" през настоящия сезон не можеха да помогнат на своите съотборници, но съдбата го направи с поредния гол в заключителните секунди на срещата. Нуретин Пюскюлю се превърна в герой за гостите от Бургас, като именно той вкара и двете попадения, за да направи пълния обрат в мача. Пюскюлю вкара два много красиви гола, като изравнителния бе със задна ножица още преди почивката в 35-та минута. Вторият гол на бранителя пък бе след центриране и удар с глава в долния ляв ъгъл на вратаря, а отново футболистите изпаднаха в екстаз след поредната драматична победа. Това бе трети гол от началото на сезона за опитния бивш бранител на "Несебър", а Пюскюлю се разписа и при успеха у дома с 4:0 срещу "Верея" - Стара Загора през есента.

"Акулите" продължават уверено да крачат на върха, след като два сезона не успяха да постигнат така жадуваната цел. Първият "Нефтохимик" се изкачи при професионалистите, а вторият бе за "Созопол". Сега идва ред на бургаските "акули".

В следващия 20-и кръг, "Черноморец" е домакин на "Загорец" - Нова Загора в дербито от кръга, а може би след мача вече ще стане ясно дали акулите са си подпечатали визите с единия крак във втория ешелон. Дербито е идната събота, 6-и март, от 15:00 часа, на стадион "Черноморец" в квартал "Акациите".