Акулите мечтаят за по-горната група. Снивмка Черноморец 1919

Акулите мечтаят за по-горната група. Снивмка Черноморец 1919

Отборът на "Черноморец 1919 Бургас" стартира пролетния дял от първенството в Югоизточната Трета лига с пестелива победа у дома с 2:0 над "Родопа" - Смолян, в среща от 18-ия кръг на шампионата.

"Акулите", които имат нов наставник през новата 2021 година - Малин Орачев, спечелиха първата си официална среща за годината и продължават да преследват целта - влизане във Втора лига. Малин е добре познат на бургаската футболна общественост, минал и през "Нефтохимик", легенда на зеления клуб, а като треньор и през отборите на "Дунав" - Русе и ОФК "Поморие", а неговият син е рожба на сините от Бургас. Роденият през 1995-а година Михаел Орачев, настоящ футболист на Монтана, започва началните си стъпки в "Черноморец", а този набор на "акулите" остава един от най-продуктивните в новата история на клуба. Вратарят Димитър Тодоров, Милчо Ангелов, Ахмед Ахмедов, Стоян Кижев, Станислав Дрянов, Яни Николов, Стоян Калпаклиев, Даниел Стаматов, са една малка част от продукцията на "Черноморец" през годините, а преди няколко дни и Стоян Вълчев от този набор бе привлечен в състава на бургазлии. Двамата със Стоян Кижев на този етап са в отбора, а ръководството успя да си върне и още няколко собствени кадри, понатрупали солиден опит в Пловдив и Разград. Даниел Димитров и Онур Чолак - родените през 2002 година, са другите нови попълнения в състава. Двамата атакуващи полузащитници минаха през школите на "Локомотив" - Пловдив и "Лудогорец", и са от талантливия набор, достигнал до престижното 10-о място на националния турнир в Бразилия през 2014 - "Данониада".

"Акулите" приключиха есенния дял от първенството на Югоизточната Трета лига с класическа победа 3:0 над ОФК Карнобат, а този уикенд стартираха с нова - 2:0 над "Родопа" на своя стадион "Черноморец" в квартал "Акациите". "Черноморец" записа 15-и успех от началото на сезона и започва убедително новата 2021-а година с атака за Втора лига. "Черноморец" записа пълна успеваемост като домакин - 8 победи от 8 мача, а вече има 9 на своята сметка, записвайки дубъл над Родопа. При гостуванията, акулите спечелиха 6 срещи, а 2 пъти завършиха наравно, като в единия мач с Първомай - 1:1 изпуснаха победата в добавеното време. Другото реми бе в Нова Загора - 1:1. "Черноморец" изравни от дузпа в края на срещата, а Мариян Тонев я превърна в гол. Единственото поражение бе от Розова долина в Казанлък с 3:2. Явно и тази година "Черноморец" ще продължава да печели, но ще вкарва малко попадения. "Черноморец" и в този двубой стигна трудно до първото попадение, но след това футболистите в синьо се успокоиха и логично се стигна до още едно в края на срещата.

"Черноморец" вече има 47 точки на върха от възможни 54 и логично оглави класирането с 15 победи, 2 равенства и 1 поражение - 40:11 голова разлика, с 6 точки пред "Загорец", които имат 41 и два мача по-малко - гостуване на "Марица" - Пловдив, което ще се изиграе тази седмица. Срещата с Извор от днес бе отложена заради наводнен терен. "Черноморец" трябва да печели своите мачове и да не се интересува от конкуренцията. Така беше през есента, така ще бъде и сега.

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите и през пролетта, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи.

В следващия 19-и кръг, "Черноморец" гостува на "Димитровград", а двубоят е на 27-и февруари, събота, от 14:00 часа.