a1

a1

Chernomorie-bg стана на 2 години

и драми. За да сме различни, дадохме думата на политици, общественици, артисти. Зададохме им едни и същи въпроси, на които получихме различни и на моменти неочаквани отговори. Предизвикателството да ни се доверят и да извървят с нас първите ни стъпки преди 2 години направиха областният управител Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов, бившият вече мениджър на "Черноморец" - Красимир Балъков.

Преди година сложихме началото и на литературния конкурс на екологична тема "Морето! Най-голямото събитие" (Христо Фотев). Чрез десетките есета, изпратени до редакцията на сайта, разбрахме, че съдбата на морето вълнува всеки без значение дали живее тук, край морския бряг или в чужбина. Оказа се, че усилията ни си струват и това лято конкурсът ще има своето второ издание.

За две години се опитахме да се докоснем до проблемите, които вълнуват живеещите на родното Черноморие във Варна, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Царево. Да потвърдим думите на Хемингуей, че морето не е провинция, защото само тук могат да се случат непредвидими и неочаквани събития като това, най-големият курортен комплекс Слънчев бряг да остане на тъмно в разгара на "Сезон 2010" и Бургас три дни да се върти в новините на националните медии с един единствен въпрос: Джони Деп в Бургас?

Първи ние написахме как един тийнейджър "нагази" в морето на благотворителността и успя да завлече хората, решили да го подпомогнат в благородното на пръв поглед начинание. И разказахме историята на една успяла жена, решила да даде любовта си на едно дете от дом.

От днес вече по-уверено ще вървим към третия си рожден ден, ще продължим да се развиваме и да отразяваме събитията от Черноморието от друг ъгъл, защото Chernomorie-bg е синоним на Различен полет с новините! А тях ги има заради вас - нашите читатели! Честит рожден ден и на вас!

Екипът на Chernomorie-bg.